Η ΚΕΦΕΑ χαιρετίζει την απόφαση για λειτουργία της Ιατρικής Σχολής

29 Μαΐου, 2013

Η Κυπριακή Ένωση Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ) χαιρετίζει την απόφαση για λειτουργία της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και εκφράζει ικανοποίηση για την υπερπήδηση των οποιονδήποτε προβλημάτων είχαν παρουσιαστεί.

Η ΚΕΦΕΑ συγχαίρει επίσης το Πανεπιστήμιο Κύπρου για τις συνεχείς προσπάθειές του οι οποίες απέδωσαν καρπούς καθιστώντας πλέον πραγματικότητα την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής.

«Με την απόφαση αυτή η Κύπρος κάνει ένα τεράστιο βήμα για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας στο νησί», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕΑ κ. Daan Gijbels, προσθέτοντας ότι από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Σχολής θα αρχίσουν να φαίνονται τα σημαντικά οφέλη τόσο για τους Κύπριους ασθενείς όσο και για τον ευρύτερο τομέα της ιατρικής έρευνας στην Κύπρο.

Η ΚΕΦΕΑ, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών (EFPIA), πιστεύει ότι η σωστή αξιοποίηση της Ιατρικής Σχολής θα θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος στην Κύπρο για την υγεία, το οποίο θα υποστηρίζει την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας.

Κυπριακή Ένωση Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας & Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ)

www.kefea.org.cy

Η Κυπριακή Ένωση Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ) ιδρύθηκε το 2006 ως το αντιπροσωπευτικό σώμα πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών στην Κύπρο και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών (EFPIA). Τα μέλη της είναι οι εταιρείες GSK, Lilly, MSD, Novartis, Pfizer, Sanofi, και Amgen Hellas, οι οποίες εργοδοτούν περισσότερα από 300 άτομα στην Κύπρο. Αποστολή της ΚΕΦΕΑ είναι η γρήγορη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα. Στόχοι της ΚΕΦΕΑ είναι η εξασφάλιση συνεχούς διάθεσης φαρμάκων στην κυπριακή αγορά, σε λογικές τιμές, δεδομένων των περιορισμών που επιβάλλει ο προϋπολογισμός, η παροχή επιστημονικής ενημέρωσης σε θέματα ασθενών και θεραπευτικών αγωγών στους λειτουργούς υγείας, η διασφάλιση της εφαρμογής των ευρωπαϊκών στόχων που αφορούν το ψηλό επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Κύπρο, καθώς και η συμμόρφωση με ένα κοινό κώδικα πρακτικής και δεοντολογίας.